December 10, 2020

Rv 33-34 kuulumisia

odotusaika, vauva

Niin se aika vain menee nopeasti, vaikka jotenkin toivoisi/odottaa että vauvan saisi jo syliin.

Luulen että vauva kääntyilee vielä jonkin verran, sillä toisina päivinä voin hyvin, eikä kamalia hengenahdistuksia tule, kun taas joinakin päivinä tulee useaan otteeseen. Useina iltoina tunnen kyllä voimakkaita potkuja kylkiluihini. Tänään on onneksi lääkäri, niin saan varmistuksen ehkä siitä.


Ruokahimot.

Ruokahimoina on ollut omenat ja mandariinit, sekä kirpeät karkit. Huomaa että ruokaa ei enää pystykkään syömään niin paljoa kuin ennen!:D


Muuttuva kroppa.

Miltä se sitten tuntuu? No onhan se välillä hassua katsoa itseään, kun kaikkialla on ns. ylimääräistä. No mutta häiritseekö se minua? Ei oikeastaan. Tiedän että joskus ja jollain niin käy, ja minulle on nyt tullut. Enkä missään nimessä ajattele, että heti kun vauva on syntynyt, on pakko alkaa tekemään kropan eteen töitä. Ei, ei ja ei. Aion nauttia sohvalla istumisesta vauvan kanssa, imettämisestä (toivotaan että onnistuu) ja antaa kropalle aikaa, joka on tehnyt mahdottoman kovan työn, niin odotusaikana kuin synnytyksessä.Viime viikolla pesin ensimmäiset koneelliset vauvanvaatteita. On ne vain niin pieniä ja suloisia. Vaateet meillä on aikalailla kunnossa pikkuselle, että ehkä ainoana suurena puutteena on vauvansänky. Se meidän pitäisi saada kyllä tällä viikolla, joten hyvä niin. Hankintalistallani on ollut myös rintapumppu, itkuhälytin, sitteri sekä rintareppu. Itkuhälytintä en kyllä näillä näkymin tarvitse, sillä parveke joka meillä on, on ransakalainen parveke!:p Eli ei tarvitse laittaa ulos nukkumaan unia. Lilasta en tarvinnut rintapumppua ollenkaan, kun taas Sofiesta tarvitsin aivan valtavasti. Rintareppukin on hieman kysymysmerkki. Kannattaako se ostaa edes ennen vauvan syntymää, ja jos ostan, niin millaisen. Lilan syntymän jälkeen ostin kantoliinan, kun hän oli aivan pieni, eikä suostunut nukkumaan muualla kuin sylissä. Se oli kyllä suuri apu.


No mutta näillä kuulumisilla ja ajatuksilla alkoi eilen rv35! Aivan uskomatonta että vauva voi syntyä milloin vain!<3


Pia