November 25, 2020

Synnyttäminen Oslossa

oslo, synnytys, odotusaika

Mä olen saanut lukemattomia kysymyksiä, että aionko synnyttää täällä ja että jännittääkö synnyttäminen täällä. YES, YES and YES.


Synnytän ja just nyt jännittää! Mulla ei ole vielä ollut neuvolaa täällä mutta se varataan tähän viikkoon. Tuntemukset tällä hetkellä vatsan kanssa on tosi hyvät. Harjoitussupistuksia tulee monia päivässä ja myös öisin välillä. Eivät ole mitään kipeitä, mutta vähän epämiellyttäviä. Pikkunen on tosi aktiivinen, ja välillä tuntuukin että tulee aivan juuri vatsan läpi..:D Mä en muista että tytöt olis ollut näin aktiivisia, mutta toki siitä on jo aikaakin.

kuva: Jenni Sofia Visuals

No mikä siinä synnytyksessä sitten jännittää?!


No mulla on parikin juttua jotka jännittää. Ensimmäinen on meidän tytöt. Meillä on kyllä heille paikka jonne T voi heidät viedä. Emme ole karanteenimme vuoksi ehtineet vielä tutustuttaa lapsia heihin, mutta on tässä toki aikaa. Perheen isä on töissä T:n joukkueessa ja hänellä on samanikäiset tytöt kuin S ja L ovat. Mutta. Mitä kieltä he puhuvat jos on jotain asiaa. Tytöt ovat kyllä todella rohkeita ja reippaita eikä kieli varmasti ole heille ongelma. Tämä on näitä äidin ongelmia kai vain. Mitä jos lähtö tulee keskellä yötä?! En tahdo että lapset heräävät niin, että äiti ja isä ei ole paikalla, vaan vain ns. tuntematon ihminen.

Ajatuksissamme on ollut, että meille tulisi joku Suomesta kylään ennen laskettua aikaan, niin ei tarvisi hätäillä näiden asioiden kanssa. Mutta korona. Tällä hetkellä kaikki on siis hieman epäselvää ja epävarmaa. Voiko joku tulla tänne, miten karanteenit silloin menee yms yms yms.


Toinen asia joka jännittää on ns. väärällä kielellä synnyttäminen. Tai pikemminkin se, jos jokin menee ns. epänormaalisti synnytyksessä. Oma englanti on ihan ok, muttei erinomainen. Myöskään synnytys- tai lääkärisanasto ei ole hallussani. Luotan täällä täysin hoitajien ja lääkäreiden ammattitaitoon, eli siitä ei ole kyse. Itse tahtoisin vain mahdollisimman stressittömän synnytyksen tietenkin. Mutta katsotaan, eihän sitä voi tietää vaikka sattuisi juuri suomalainen kätilö omaan synnytykseeni, sillä jonkun verran heitä täällä kuulemma on!:)


Mutta kaikki hyvin täällä! Ja tänään vihdoin päästään muuttamaan! Jee!


Pia

Kuva: Jenni Sofia Visuals

Kuvat: Jenni Sofia Visuals